Nye studentboliger på Vardatun

Etter at planutvalget sist tirsdag behandlet reguleringsplan for studentboliger på Vardatun skal nå bystyret endelig vedta reguleringsplanen. Planen vil når den blir realisert gi byen kjærkomne studentboliger. Ikke alle er like begeistret, og naboene i Fjellveien 25 har protestert på høyden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Det er studentsamskipnaden som står for reguleringsplanen. Opprinnelig var dette området regulert til studentboliger med en maksimal høyde på 2 etasjer pluss loft. Finansieringsordningen for studentboliger har endret seg betydelig etter at den forrige reguleringsplanen ble laget, og det er derfor nødvendig med flere boliger innenfor samme grunnflate for å få økonomien i prosjektet til å gå opp.

Beboerne i Fjellveien 25 protesterer særlig på høyden og viser til at mange av dem vil miste utsikten de har i dag. De er også redde for støy og øket trafikk og parkeringsproblemer. Avstanden mellom studentboligene og Fjellveien 25 er imidlertid så stor at det må regnes som forsvarlig å tillate et så høyt bygg. Skyggekastet fra nybygget vil i svært liten grad ramme naboene.

Erfaringen viser også at trafikkmengden til denne type boliger er klart lavere enn ved tradisjonell bebyggelse. Bygget vil inngå som en naturlig del av høyhusbebyggelsen i Fjellveien, og det er liten grunn til å tro at dette bygget vil skape mer støy enn de studentboligene som alt ligger ved siden de nye boligene.

Venstre støtter arbeidet for å få flere studentboliger i byen. Et godt boligtilbud til denne gruppen er nødvendig for å få studenter til høyskolen. Et godt botilbud, godt studentmiljø og et faglig godt tilbud ved høyskolen er viktige faktorer for å trekke framtidige arbeidstakere til Haugesund.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**