UIA, byråkrati og fornuft

I det siste har det blitt slått opp at Universitetet i Agder (UIA), nektes en tilleggsbevilgning på 40 millioner til inventar i forbindelse med nytt bygg i Grimstad. Begrunnelsen er at det er privat utbygger og eier av byggene som skal huse UIA.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Vi i Grimstad Venstre finner dette både uforståelig og uakseptabelt. UIA Grimstad har i en årrekke vært et godt eksempel på hvordan offentlige institusjoner og private miljøer kan finne hverandre for å utvikle fagmiljø og et studietilbud i toppklasse. Når den nye campusen skal etableres fortsettes samarbeidet. UIA fyller bygg eiet av private med liv og innhold.

Dette er tydeligvis en tanke som ikke er lett å gripe for byråkratiet i Kunnskapsdepartementet. I følge departementet kan man velge å tilegne seg nybygg på to måter. Enten ved å la staten gjennom statsbygg være utbygger eller ved å leie hos private. Hadde man valgt det første ville bevilgningen på 40 millioner vært kurant.

At inventar som eies av staten kun kan støttes med bevilgning hvis det er staten som er utbygger av huset det skal stå i , vitner om departemental logikk på et annet nivå enn det folk flest vil oppfatte som fornuftig. Når man i tillegg vet at ventetiden på å få utbygging via Statsbygg er 15 år, og at alternativet i praksis hadde vært at det ikke ville bli reist noe nytt universitetsbygg i Grimstad, blir begrunnelsen nesten tragikomisk.

Det finnes bare en god løsning på dette og det er at Kunnskapsdepartementet tilpasser sin praksis til virkeligheten og bevilger de nødvendige midlene til inventar.

Vi oversender dette brevet til Venstres stortingsgruppe og Agders stortingsrepresentanter, og ber dem ta opp saken med departementet slik at man kan få en fornuftig løsning på dette.

Arnt Gunnar Tønnesen, Grimstad 2

Foto: Jan Kløvstad

For styret i Grimstad venstre,
Arnt Gunnar Tønnesen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**