– Fornuften seiret for Norasenteret

Venstres Vera Lysklætt ba 9. mai barne- og likestillingsministeren gripe inn for å unngå problemer for Norasenteret i Sør-Varanger. Et nytt rundskriv skapte problemer for byggingen av krisesenteret. — Men i et svarbrev på direkte spørsmål fra meg, slår nå Huitfelt fast at det ikke er aktuelt å stanse eller forsinke dette prosjektet. Svært gledelig, sier en opprømt Lysklætt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Vera Lysklætt

Vera Lysklætt
Foto: Rune Kongsro

– Norasenteret i Kirkenes får komme i gang med bygging av nytt bygg i år. Noe annet annet ville også ha vært helt meningsløst. Fornuften har heldigvis seiret i denne saken, sier en lettet Vera Lysklætt.

Rundskriv
Problemene for krisesenteret hang sammen med et nytt rundskriv til krisesentrene fra Barne- og likestillingsdepartementet. Vera Lysklætt påpekte at det var sterkt beklagelig dersom nye retningslinjer skal ha en tilbakevirkende kraft på store planer, som allerede er i gang og har god forankring i alle de ni eierkommunene i Øst-Finnmark.

Måtte gripe inn
Tidligere i mai krevde Vera Lysklætt at barne- og likestillingsministeren måtte gripe inn.

Nå har altså Venstres Lysklætt fått klar melding fra ministeren om følgende: "Norasenteret IKS i Sør-Varanger har de nødvendige kommunale vedtakene på plass og var klare til å starte byggingen allerede i 2007. Det er ikke aktuelt å stanse eller forsinke dette prosjektet."

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**