Uttalelse om prosjektskissen om “Orkdal mot 2040”

Orkdal Venstre vil med følgende uttalelse sette seg i fremste rekke i arbeidet for å gjøre Orkdal til en klimavennlig og grønn kommune mot 2040.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


“Orkdal mot 2040” er en etterlengtet mulighet

Orkdal Venstre vil berømme rådmannen og fylkesmannen for at de gjennom prosjektskissen "Orkdal mot 2040" sammen tar tak i de store utfordringer Orkdal har i sentrumsområdene. I ettertid er det lett å se at sentrumsutviklingen i Orkdal tidvis har vært stykkevis og delt, og delvis har vært styrt mer av næringslivets interesser enn av behovet for en positiv sentrumsutvikling. Vi mener at den sterke veksten og utbyggingspresset i Orkdal kommune gjør det nødvendig med større grad av styring enn det som har vært tilfelle tidligere, og at det foreslåtte bygge- og delingsforbudet gir nødvendig rom for å lage det planverket som trengs. Vår oppfatning er at Orkdal er en så attraktiv kommune å etablere seg i at det ikke er nødvendig å stå med lua i handa og gi næringslivsinteressene alt de ønsker seg. Hensynet til den langsiktige utviklingen av kommunen må komme i første rekke!

Skissen til "Orkdal mot 2040" er med sitt grunnlag i kommunens utfordringer innen energi, miljø og klima i stor grad i tråd med god sentral og lokal Venstre-politikk og visjoner om framtidens klimavennlige samfunn. Rådmannen og fylkesmannen er sammen villige til å bruke minst 3 årsverk i minst 2 år for sikre tilstrekkelig kvalitet på dette planleggingsprosjektet. Alle tanker om sentrumsutvikling i Orkdal er ikke tenkt, og kanskje bør noen planer revurderes. Orkdal Venstre er beredt til å ta den kritikken som noen næringsaktører kanskje kommer med fordi de ikke får sine utbyggingsprosjekter realisert. På lang sikt er vi sikre på at mer helhetlig planlegging vil være til beste for Orkdals næringsliv, innbyggere og miljø.

Styret i Orkdal Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**