Vitnet i straffesak

Marianne Arctander var stevnet som vitne i straffesaken mot Harald Wærpen i Drammen tingrett 16. mai.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Hun avga forklaring om hva som skjedde den varme sommerdagen 5. juni 2007 da hun, kun iført badedrakt og sammen med sine badende barn, mot sin vilje ble filmet av Harald Wærpen, som kun var iført shorts. Hendelsen fant sted på en privat brygge i Verpen der Arctander befant seg fordi hun var invitert av eieren. En hendelse som hun opplevde som svært ubehagelig og så truende at hun anmeldte Harald Værpen til politiet den påfølgende dag.

Wærpen ble ilagt en bot på kr 5000,- som han nektet å vedta og saken havnet dermed i retten. Han er tiltalt for overtredelse av straffeloven § 390 a: Den som ved skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynløs adferd krenker en annens fred eller som medvirker hertil, straffes med bøter eller fengsel inntil 2 år. Offentlig påtale finner bare sted når det begjæres av fornærmede og finnes påkrevet av almenne hensyn.

Det ble en noe spesiell forestilling i tingretten. Tiltaltes forsvarer dro inn i saken den tidligere konflikten mellom Hurum Venstre, anført av Arctander, og Harald Wærpen om reguleringsplan for Verpen/Sandspollen. En sak som i Venstres øyne kun dreier seg om strandsonevern.

Aktor fant den tidligere konflikten uvedkommende for straffesaken. Forsvareren mente også at en folkevalgt må finne seg i mer enn folk flest og tåle å bli filmet uansett hvor hun befinner seg. Aktor, derimot, la vekt på den nærgående og truende oppførselen til tiltalte og mente episoden på brygga talte for seg selv. Hun innstilte på en bot på kr 8000,- og dessuten saksomkostninger på kr 5000,-

Marianne Arctander

Foto: Finn Dale Iversen

Marianne Arctander sa i en kommentar i pausen:

– Dette er ikke et politisk møte. Jeg er ikke her som lokalpolitiker.

Dette er en straffesak. Det er skjedd en straffbar handling og derfor er debatten flyttet til dette rom (rettsalen).

Dom i saken ventes å falle tirsdag eller onsdag.

Se oppslag i Drammens Tidende her

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**