Venstre med spørsmål om Boplikt – kontroll og oppfølging

Risør Venstre deltok aktivt i spørsmål om boplikt under valgkampen i høst, og nå ønsker partiet å gå ta initiativ til at det etableres et nasjonalt prosjekt for å se om ordningen har den ønskede effekt. Samtidig ønsker partiet å se nærmere på kontroll og oppfølging, spesielt sett opp mot borettsleiligheter.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

 Risør Venstre ønsker nasjonalt prosjekt for å måle effekten av boplikten

Risør Venstre ønsker nasjonalt prosjekt for å måle effekten av boplikten

Nasjonalt prosjekt
Høstens debatt viser at det er knyttet sterke følelser rund spørsmål om boplikt og ikke minst når det ble diskusjon omkring effekten av boplikt. Det er få rapporter omkring dette tema og det stilles i tillegg spørsmål omkring troverdigheten til de rapporter som forefinnes.

Risør Venstre ønsker ønsker ikke å endre regelverket i inneværende periode, men vil derimot benytte tiden til måle effekten av boplikten og jobber aktivt med det for øye å etablere et prosjekt på høyskole- nasjonalt nivå for å måle utviklingen i ulike kommuner med og uten boplikt. Problemstillingen bør utarbeides sammen med de øvrige deltakende kommuner og bør være en attraktiv utfordring for en høyskole eller universitet.

Regelverk må i tillegg avklares
Nå er det heller ikke slik at vi har latt spørsmål om boplikt ligge siden valgkampen i høst. Tvert imot er det fra Venstrehold stilt ulike spørsmål til kommunale representanter og ikke minst rettet ulike spørsmål til sentrale myndigheter, både muntlig og skriftlig.

Spørsmål om lovtekst og fortolkning av ulike tema rundt boplikt er viktig, ikke minst om vi ser svarene opp mot kommunens mulighet for kontroll og oppfyllelse av boplikten. Dette gjelder særlig spørsmål om boplikt for borettsleiligheter hvor informasjonsplikten overfor kommunen bør avklares nærmere.

I dag ser vi at leilighet med boplikt skifter “status” og annonseres som fritidseiendom, noe som etter Risør Venstres mening vil undergrave boplikten og det er pr i dag en uønsket utvikling.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**