Venstre bedrer Kirkeveien

Under dagens PNM møte fikk Venstre gjennomslag for økt fartsgrense og fjerning av fartsdumper i Kirkeveien.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Kirkeveien i bydelen Rønvik har lenge vært en smal uoversiktlig og lite vennlig mot myke trafikkanter. Denne tiden er over.

En større utbedring av veistubben mellom Hovedjordet og Rønvikveien har vært gjennomført siste året i forbindelse med oppgradering av rørnettet.

Trafikk, rødt lys

Mye av kommunens arbeid og planskisse var bra, bla rundkjøring ved x-et Rønvikveien-Kirkeveien, lyskryss i x-et Reinslettveien-Kirkeveien (en gammel Venstre sak), byens første sykkel trasse og fortau på begge sider av veien. Alt dette er gode utbedringer som Venstre støttet.

Bystyremedlem og medlem av Plan, Næring og Miljø komiteen, Terje Cruickshank, var av den oppfattning at disse utbedringene av veien gir grunnlag for å heve fartsgrensen til 40 km/t og fjerne fartsdumpene, samt åpne for lastebiler inntil 11,5 tonn. Bodø Venstre fremmet forslag om dette i torsdagens komité møte og fikk enstemmig oppslutning foruten om åpning for tyngre kjøretøy.

buss saltenbilruter

Forslag fra Venstre om å opprette busstopp i nærheten av X-et Reinslettveien-Kirkeveien fikk heller ikke oppslutning fra de andre komitémedlemmene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**