Landsmøtet 2008

Finnmarksdelegatene var aktive på landsmøtet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Venstres Landsmøte ble avhold 11. — 13. april på Sundvolden Hotell ved Hønefoss.

Fra Finnmark møtte fylkesleder Terje Soløy Vardø, Fylkestingsrepresentant Klemet Klemtsen Kautokeino og Leif Isak Nilut Kautokeino (som vara for Trine Noodt Alta). I tillegg møtte også Venstres stortingsrepresentant Vera Lysklætt sammen med delegatene fra Finnmark.
For Soløy og Nilut var dette deres første landsmøte.

Hovedtema på landsmøtet denne gangen var kunnskap, med tittel:
“Det sosiale og liberale kunnskapssamfunnet 2020”.

Finnmarksdelegatene var aktive under landsmøtet og fylkesleder tok ordet i debattene og under behandlingen av politiske uttalelser. Stortingsrepresentant Lysklætt holdt også et innlegg om forsvaret under den generelle debatten på fredag.

Med bare tre delegater kan det i mange tilfeller bli vanskelig å nå fram med sine synspunkter i den politiske debatten på et landsmøte, man blir kort og godt for små.
Dette førte til at samtaler mellom de fire nordligste fylkene, synliggjorde behovet for et samarbeid. Resultatet av disse samtalene førte til at det ble etablert et Landsdelsutvalg Nord i Venstre, bestående av Venstre lagene i Nord-Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark.
Dette landsdelsutvalget kom da også med en politisk uttalelse om E6 i nord.

Planene fremover ar at samarbeidet skal fortsette, med fokus på Nordområdene. Politiske tema vil være, fiskeri og havbruk, olje og gass, samferdsel, kunnskap, helse og miljø.

I tillegg ble det opprettet en del gode kontakter mot andre fylker og mot sentralstyret.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**