Nok en god måling

På TNS Gallups måling for TV2 får Venstre en oppslutning på 7% og er større enn de øvrige sentrumspartiene og SV.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


En fornøyd Lars Sponheim konstaterer at Venstre går frem med hele 2,1 prosentpoeng til 7,0 prosent på TV 2s ferske gallup i mai. Målingen føyer seg inn i rekken av gode målinger for Venstre de siste ukene.

– Det bekrefter at vi er i en nøkkelposisjon og at Venstre kan bli helt avgjørende for hva slags regjering landet får etter neste stortingsvalg sier Lars Sponheim til tv2nyhetene.no.

Lars Sponheim

Foto: Rune Kongsro

H, KrF og V
Dagens TV 2-gallup viser at de tre partiene som utgjorde Kjell Magne Bondeviks andre regjering har større oppslutning enn Arbeiderpartiet. Høyre, KrF og Venstre får 29,7 prosent mot Arbeiderpartiets 29,4 prosent. Likevel får Arbeiderpartiet flere mandater.

– Det understreker at det mest realistiske regjeringsalternativet er Bondevik 2-partiene, sier Venstreleder Lars Sponheim til tv2nyhetene.no.

Sponheim sier at dersom dagens rødgrønne regjering mister flertallet ved neste valg vil det mest naturlige være en regjering bestående av den største mindretallsblokken.

Borgerlig regjering
Generalsekretær Terje Breivik gleder seg også over målingen.

– Gode målinger stimulerer oss til å tenke langsiktig og skape trygghet rundt våre hovedlinjer i politikken. De viser også at vi er på rett vei når det gjelder politikk- og organisasjonsutvikling, sier Breivik.

– Vi er et liberalt, borgerlig parti som ønsker en borgerlig regjering til avløsning av den sittende. Venstre kommer til å fortsette å prioritere miljø, skole, de svakeste i samfunnet og et nyskapende næringslivet i tiden som kommer, sier Terje Breivik.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**