Enighet om sterkere vekterkontroll

Venstres forslag om nytt regelverk og rutiner for vekteres utøvelse av makt ble behandlet i Stortinget i kveld. – Debatten viste bred enighet om behovet for sterkere kontroll av vekterbransjen, kommenterer forslagsstiller Odd Einar Dørum.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

 Odd Einar Dørum

Odd Einar Dørum
Foto: Lasse N. Thue

Forslaget fikk ikke støtte fra fra regjeringspartiene, men Odd Einar Dørum er likevel fornøyd med behandlingen i Stortinget. I debatten henviste regjeringspartiene bl.a. til at en arbeidsgruppe nå er i gang med en gjennomgang av regelverket for vaktvirksomhet for å sikre bedre kvalitet og kontroll med private vaktselskaper.

Sterkere kontroll
– Debatten viste bred enighet om behovet for sterkere kontroll av vekterbransjen, og en grundig gjennomgang av regelverket for vaktvirksomhet. Derfor ser vi frem til at regjeringen følger opp forslagene våre i sitt eget arbeid, sier Dørum.

I forslaget ba Venstre om tydelige forskrifter til vaktvirksomhetsloven om bruk av maktmidler i tjenesteutøvelse. Venstre ville også ha en full gjennomgang av opplæringen til vekterne, og mener kontrollen av vaktselskapenes drift er for dårlig.

Mer informasjon
31.12.2007: Venstre vil ha nytt regelverk for vektere

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**