Være(t) eller ikke, Østre Bolærne?

Fylkestinget behandlet årsmelding og regnskap for 2007 i sitt møte 29. april.
Venstres fylkestingsgruppe er tilfreds med at fylkeskommunen fra 2008 ikke lenger skal ha ansvaret for den løpende drifta på Østre Bolærne. Dette er ingen kjerneoppgave for fylkeskommunen, noe erfaringen også bekrefter.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Aina Dahl

Aina Dahl

Aina Dahl, Venstre, tok ordet i saken og kommenterte bl.a. følgende:

“Vi håper den nye driveren vil lykkes på Østre Bolærne, slik at vi får en langsiktig løsning til beste for brukerne — og forhåpentlig uten for store utlegg for fylkeskommunen.

Men hvis så ikke skjer, er Venstre åpen for å drøfte alternative løsninger.
Vestfold Venstre ser det ikke som nødvendig at fylkeskommunen eier bygningsmassen, og for vår del kunne vi fulgt opp forslaget fra Per Eivind Johannesen og Erik Holmelin som i valgkampen 2007 i kommentar i Tønsbergs Blad mente at Nøtterøy kommune kunne eie og drive øya.
Venstre er heller ikke fremmed for å selge bygningsmassen og overlate driften til andre, det være seg frivillige organisasjoner eller private.
I dagens pressede økonomiske situasjon bør vi prioritere å frigjøre kapital som er bundet i eiendommer.

For øvrig var jeg kanskje den eneste politikeren i Vestfold som mente at SmithsVenner kunne ha drevet Østre Bolærne på en fremragende måte. Hele Bolærne aksjonen den gang var etter min mening et jippo.

Vi hadde både da og nå lover og retningslinjer som ivaretar allemannsretten.

Jeg vil i alle fall ønske både oss de nye driverne lykke til, og så får vi alle be høyere makter om godt vær i sommer”

 Fra Østre Bolærne

Fra Østre Bolærne

——————————————————————————————-

Ellers var det også en sak om oppfølging av Østre Bolærne hvor bl.a. dagens styre ble oppløst og at man inngikk en annen styringsform.

Kåre Pettersen (Venstre) tok ordet i saken og ba administrasjonen vurdere annen organisasjonsform enn dagens sameie. Dette med bakgrunn i fylkesadministrasjonens egen melding om eierskap hvor sameie omtales som en organisasjonsform uten klare regler for ansvar og rollefordeling og hvor det videre heter i rapporten at andre organisasjonsformer kan vurderes.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**