– Ikke rør Ekebergsletta

Venstres Karsten Gjefle vil følge nøye med når det nå skal vedtas ny reguleringsplan for Ekebergsletta. – Området har unike kvaliteter som må tas vare på, sier Gjefle.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Karsten Gjefle

Det skal nå vedtas ny reguleringsplan for Ekebergsletta. Saken vil til slutt ende i bystyret, men Nordstrand bydel vil være sentral i behandlingen før saken kommer dit.

– Ekebergsletta har unike kvaliteter både som rekreasjonsområde og ut fra områdets historiske verneverdi, sier Karsten Gjefle.

Gjefle er leder i Nordstrand Venstre og medlem i bydelsutvalget.

– Vi ser en utvikling hvor i og for seg gode formål, som idrettsanlegg, skolen og andre anlegg, blir forsøkt utvidet på bekostning av friluftsformålene, sier Gjefle. – Et eksempel er at da man ville utvide lekeområdet for skolen, kom dette i konflikt med et historisk felt.

Gjefle varsler at Nordstrand Venstre vil følge nøye med i behandlingen av reguleringsplanen, for å sikre at hensynet til vern og hensynet til idrett og friluftsliv blir balansert på en riktig måte.

– Vi må unngå at Ekebergsletta spises opp fra alle kanter, sier han. – Dette er et helt spesielt grøntområde som vi må forvalte på en forsvarlig måte.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**