Vil legge Nyland syd på is

– Nyland syd må ikke bygges ut før Tungtrafikkplanen for Groruddalen er på plass og vi ser hva den sier, sier Linn Beate Kaald Thoresen. Hun gir dermed full støtte til Byutviklings-, samferdsels- og miljøkomitéen i Grorud bydel.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Linn Beate Kaald Thoresen

Foto: Rannveig E. Bergerød Aase

– Nedre Kalbakkvei er for liten til å fungere som adkomstvei for godsterminalen på Nyland syd. Den vil ikke kunne ta i mot trailetrafikken. Her har partiene som gikk inn for Nyland syd i bystyret virkelig sagt ja til noe de ikke kan ha forstått konsekvensene av, sier hun.
Venstre var motstander av utbygging av godsterminal på Nyland syd i bystyret.
I kveldens møte gikk byutviklings-, samferdsels- og miljøkomitéen i Grorud bydel enstemmig inn for at utbyggingsplanene må legges på is inntil en Tungtransportplan for Groruddalen foreligger. Linn Beate Kaald Thoresen synes det tydeliggjør vesentlige problemer med dette prosjektet, og med tungtrafikken i Groruddalen.

– Grorud Venstre synes Tungtrafikkplan for Groruddalen må gå grundig til verks når det gjelder alle de veiene, store og litt mindre, som brukes til tungtransport uten å være dimensjonert for det. Nedre Kalbakkvei er én. Bergensveien og Ammerudveien opp og ned fra Huken pukkverk er to andre, sier Linn Beate Kaald Thoresen, som var til stede i komitémøte som publikum.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**