Feil tid for større administrasjon

Kommunen er inne i en omstillingsperiode for å spare penger, samtidig som rådmannen vil ansette en ny kommunalsjef.
I en periode hvor vi må skjære ned budsjettet med 15 — 20 millioner må løsningen derfor være å omfordele oppgaver innenfor de ressursene som kommunen allerede har — det er jo det det interne omstillingsprosjektet går ut på, sa Brita Kleven Thorsvik i sitt innlegg i kommunestyret.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Penger, økonomi

Foto: Microsoft

Verdal kommune har hatt en periode hvor næringsutvikling har vært fokusert på og hvor vi har hatt Verdal Vekst, senere Innherred Vekst til å bistå kommunen med å fokusere på utvikling i kommunen.
Men omstillingsperioden for kommunen ble avsluttet i mars og vi må nå klare oss med egne ressurser og innleid konsulenthjelp.

De oppgavene en ny kommunalsjef vil få er: Nettverksbygging lokalt — regionalt — nasjonalt. Omdømmebygging. Informasjon. Reiseliv/kultur. Prosjektutvikling — prosjektledelse. Kontaktperson innovasjonsmiljøene — innkjøper.

Men er en ny kommunalsjef eneste måten å ivareta disse oppgavene på?
Og er det bare de oppgavene som er listet opp som ikke ivaretas godt nok internt i kommunen i dag? Hva med klima og miljø?
Og hvilken effekt får en slik stilling på de oppgavene som våre betalte politikere ivaretar i dag? Omdømmebygging og nettverksbygging for eksempel, legger Thorsvik til.

Venstres konklusjon ble at hovedoppgavene til en ny Kommunalsjefstilling kan ivaretas innenfor de ressursene kommunen har og vurderes innenfor det omstillingsprosjektet som i dag pågår internt i kommunen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**