FairTrade på vent

Lars Gunnar Marken fra Venstre føler seg overkjørt av en rådmann som ikke har tatt hendvendelsen fra kommunestyrerepresentanten seriøst.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Fair Trade Damen

Foto: Unge Venstre

Marken sendte i januar et brev til ordføreren hvor han ba ham komme til kommunestyret med sak hvor politikerne i Verdal skulle ta stilling til å bidra til en mer rettferdig handel. Når vurderingene fra saksbehandler kun er gjort ut fra mitt brev, og at kommunen aldri har gjort noen seriøs saksbehandling, verken ved å kontakte FairTrade Norge eller noen av Norges FairTrade kommuner, vitner dette om en ren overkjøring, sier Marken.
Saken rundt Fairtrade kom som en tilleggssak som kom i posten kun to dager før kommunestyremøte. Representantene, og enda mindre partigruppene, har hatt mulighet til å sette seg inn i en sak så raskt påpekte flere under debatten.
-Dessuten var ikke saken utredet på en seriøs måte, og rådmannen hadde feilaktige påstander i sin vurdering av saken, sier en skuffet Venstrerepresentant.

Saken ble etter støtte fra Bl.a Ap, Sv og Krf utsatt til at saken har blitt skikkelig utredet.

Fairtrade er det internasjonale navnet på en merkeordning. I Norge administreres denne av Fairtrade Max Havelaar Norge. De fleste norske forbrukere kjenner i dag til merkeordninger som Svanen for miljø og Debio for økologisk produsert. Fairtrade er merkeordningen som garanterer at produkter er handlet på en slik måte at produsentene får skikkelig betaling for sine produkter, og lever og arbeider under tryggere sosiale vilkår. Venstre mener at Verdal bør bli en FairTrade kommune som fremmer en slik handel.

Jeg synes det er lite hyggelig å oppleve at et seriøst initiativ i en sak jeg virkelig brenner for, blir behandlet på denne måten,avslutter Marken.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**