Bygdøy for alle

Stadig flere finner veien til naturperlene på Bygdøy. Spesielt badeområdene på Huk er en ettertraktet grønn lunge for byens borgere i alle aldre. Frogner Majorstuen Venstre vil øke kollektivtilbudet til Bygdøy, samt utbedre og oppgradere strendene og badeområdene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Jan Mesicek

Foto: E. Nikolaysen

En perle vi må ta vare på — og utvikle!
Venstre ser svært positivt på at så mange benytter seg av disse fantastiske områdene. Derfor mener vi det er viktig å gjøre tilgjengeligheten bedre, samt utbedre strandsonen – slik det nå er gjort ved Bygdøy Sjøbad. Frogner Majorstuen Venstre mener områdene kan gjøres enda mer brukervennlig ved rydding og oppgradering av strandlinjen langs Kongeskogen, bedre universell tilpasning, nye stupetårn og flåtebrygger, flere dusjer og gjerne flere og bedre serveringstilbud. Vi ser også positivt på at areal tilpasses for f.eks. nye sandvolleyballbaner og andre utendørsaktiviteter.

Ikke glem miljøet!
Det er imidlertid enkelte utfordringer som økt bruk fører med seg. De må ikke glemmes! Søppelmengden øker — spesielt har vi en utfordring i forhold til engangsgriller. Frogner Majorstuen Venstre vil se flere kildesorteringsstasjoner for avfall, og ber de ansvarlige om å være forberedt på årets badesesong. Frogner Majorstuen ber Oslo Sporveier/Ruter få etablert en ny sommerbussrute til Bygdøy som dekker indre øst/indre vest, for eksempel Sagene/Torshov — Majorstuen — Frogner — Skøyen – Bygdøy. Videre ønsker vi at båtforbindelsen mellom Rådhuskaia og Bygdøy utvides, slik at den også omfatter Huk. Det kreves en dugnad for å redusere biltrafikken og kaoset det medfører til Bygdøy, og da mener Venstre at bedre forbindelse med kollektivtrafikken er det første og mest effektive tiltak.

Bygdøy på dagsorden
Områdene på Huk er ikke bare bydelens og byens perle. De er i høyeste grad også en nasjonal naturskatt. Frogner Majorstuen Venstre håper vi i tiden fremover kan få på dagsorden en rekke konkrete tiltak som vil gjøre hele Bygdøy enda mer attraktivt for miljøbevisste, bade- og naturglade besøkende.

Jan Mesicek, leder
FROGNER MAJORSTUEN VENSTRE

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**