Venstre vil leie Samfundet

Per Magnus Finnanger Sandsmark (V) ville ikke la kommunen gi slipp på Samfundet. – Ungdommen i Halden har i dag få tilbud, sa han.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Venstres kulturpolitiker Per Magnus Sandsmark Finnanger sa at han hadde tvilt veldig, men havnet på at kommunen bør leie deler av bygget. Han hadde sett underskriftslisten og mente at ungdom mellom 18 og 25 år har få tilbud i Halden i dag. Han foreslo at kulturstyret ber formannskapet bevilge til sammen 990.000 kroner. 450.000 av kronene settes av til to prosjektstillinger fra 1. juli.

Forslaget fikk to stemmer (V, MDG).

Se også oppslag i HA

Forslaget:
058/08 Halden Arbeidersamfunn

Forslag til vedtak
1. Utleieperiode
UKI stiller seg positive til å leie Samfundet i en prøveperiode på 2 år fra 01.08.08.. UKI gir administrasjonen i oppgave å framforhandle leieavtale med Studentsamskipnaden for behandling i neste møte.
2. Aktivitet
Kulturskolens dramatilbud, Ungdomsklubben, Ungdomsarbeider og lokaler til Halden Idrettsråd samt Halden Kulturråd samles i Samfundet dersom leieavtale med Studentsamskipnaden godkjennes.
UKI gir administrasjonen i oppgave å lage driftsplan for huset og å forberede avtaler med eksterne aktører om sambruk av huset.
Kommunen inviterer kommunens lag, foreninger og kulturliv til å gå inn i Samfundet og leie det til hele/ deler av sin aktivitet.
3. Finansiering
Kommunens leie av Folkets Hus til Ungdomsklubb sies opp. Sparebanksalen frigjøres til bruk av kommunens frie grupper.
4. Utgifter
I første omgang installeres trappheis fra 1. til 2. etg og ny atkomst fra Bienhagen med utforming av rampe på nederste nivå samt nytt HC-toalett i 1. etg. Til dette settes det av 450 000,- kr. Det lages en konkret plan for ytterligere HC-tilpasninger etter at bruken av bygget er mer kartlagt.

Det opprettes to prosjektstillinger med 2 års varighet i til sammen 200 % stillinger fra 01.07.08 med ansvar for koordinering av aktiviteter samt ansvar for vedlikehold, forvaltning av huset og teknisk utstyr, utleieforhold og brannvernarbeid. Dette gir en utgift på ca. 450 000,- kr dette budsjettåret. Ankomsten fra utendørsserveringen brukes som inngang for å imøtegå kravene om universell utforming.

Det settes videre av kr. 60 000.- til ulike driftskostnader i forbindelse med ny organisering av Samfundet derunder vedlikehold av teknisk utstyr og renhold.

UKI ber Formannskapet bevilge samlet kr. 990 000.- for drift, hc-tilpassinger og personalkostnader i Samfundet innen budsjettet for 2008.
5. Videre behandling
Saken sendes videre til Formannskapet for videre behandling og godkjenning.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**