Ja, jeg shopper i Siljan

og det kommer jeg til å fortsette med. Det er TA som skriver: “Shopper du her? I såfall er du ganske alene.” Det siktes til statistisk sentralbyrås undersøkelse i detaljomsetningen i Norges kommuner, hvor Siljan er nest nederst på statistikken over alle landets kommuner.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Siljan kommunehus

Og det er ikke så rart at man ikke shopper så mye i Siljan, fordi det finnes få butikker. Men ja, jeg shopper her likevel. Alt jeg kan få kjøpt i Siljan, kjøper jeg stort sett her. Det håper jeg mange flere vil gjøre også. Fordi den eneste måten å opprettholde et tilbud på, er å bruke det.

Vi som bor i Siljan bør være flinkere til å støtte opp om det lille næringsliv vi har. For at Siljan skal være en god bokommune som vi ønsker å være, er det viktig å ha et næringsliv også. Ikke bare skaper det arbeidsplasser i egen kommune. Men de varene og tjenestene det lokale næringsliv tilbyr, er en viktig faktor for at Siljan er en god kommune å bo i.

For mange er det viktig å kunne handle mat, klippe hår, stelle ben, kjøre på slalomski, kjøpe ferskt brød hos bakeren eller fylle diesel på bil og traktor i nærmiljøet. For at vi skal kunne beholde disse mulighetene i Siljan, må innbyggerne også støtte opp om dem. For hvem andre enn oss selv kan vi forvente gjør det? Og hvis vi ikke gjør det, har vi i hvert fall ikke rett til å klage hvis noen velger å legge ned.

Tonje Løwer Gurholt
Leder Siljan Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**