Landsmøtet ga Venstre et byks

To uker etter landsmøtet går Venstre kraftig frem på to meningsmålinger (ANB og NRK). Nestleder Trine Skei Grande ser framgangen som et resultat av at partiet har nådd ut til velgerne med et klart budskap etter landsmøtet nylig.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

NRKs partibarometer, april 2008

NRKs partibarometer, april 2008
Foto: NRK

På målingene får Venstre 8,7 prosent (Avisenes nyhetsbyrå) og 8,4 prosent (NRK).
– Vårt landsmøte bidro til å tydeliggjøre partiets hovedsaker og partiets klare holdning i regjeringsspørsmålet, sier Skei Grande.

– Vi synes å ha truffet med å gjøre landsmøtet vårt til en tydelig punktmarkering. Budskapet om at Venstre skal holde Frp på en armlengdes avstand har også vist seg å være riktig. Dette var ikke bare et partilederpåfunn, sier Sponheim til ANB.

 Både Sponheim og nyvalgt nestleder Elvestuen kan notere gode meningsmålinger etter landsmøtet.

Både Sponheim og nyvalgt nestleder Elvestuen kan notere gode meningsmålinger etter landsmøtet.
Foto: Frode Fjeldstad

Godt alternativ
– Meningsmålingen viser i tillegg at det er størst sjanse for en trepartiregjering av Høyre, Venstre og KrF etter valget i 2009. Disse tre partiene utgjør det desidert største mindretallsalternativet.

– Alternativet til en borgerlig trepartiregjering er etter min mening en mindretallsregjering av Arbeiderpartiet. Men vårt alternativ synes å bli vel så styringsdyktig som en Ap-regjering. Det tror jeg Høyre etter hvert vil innse, sier Sponheim til ANB. Han gleder seg over at KrF og Venstre samlet har mulighet til å bli like store som Høyre.

Gledelig stabilitet
Venstres generalsekretær, Terje Brevik, gleder seg også over gode målinger. Han understreker likevel at det er stor avstand mellom meningsmålinger og valg.

– Gode målinger stimulerer oss til å tenke langsiktig og skape trygghet rundt våre hovedlinjer i politikken. Venstre er et liberalt, borgerlig parti som ønsker en borgerlig regjering til avløsning av den sittende.

– Vi vil ha en politikk med et sterkt engasjement for miljø, skole, de svakeste i samfunnet og et nyskapende næringsliv. Meningsmålingene viser at vi er på rett vei når det gjelder politikk- og organisasjonsutvikling, slik at Venstre kan befeste sin posisjon som det ledende sentrumspartiet, sier Terje Breivik.

Les også:
NRK: Frp taper mest
Avisenes nyhetsbyrå: Landsmøtet ga Venstre et byks

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**