Gratulerer, Leif Oland!

I mange år har ein vettug bussjåfør på Heldalsmo, Leif Oland, kjempa for å køyre buss også etter fylte 70år. Få er betre bussjåførar enn Leif Oland!
Her er belønninga i Stortinget, med Venstres Borghild Tenden (på bildet ved E18 i Holt saman med Tore Moen) som saksordførar:

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Går inn for å heve aldersgrensen for førerkort

B. Tenden og T. Moen på E18 ved Skålandsveien

Foto: Line Mørch

Alle partiene i Stortingets transport- og kommunikasjonskomité gikk i dag inn for å heve aldersgrensen for førerkort for yrkesjåfører. Aldersgrensen foreslås hevet fra 70 til 75 år.

Venstres Borghild Tenden har vært saksordfører for forslaget.
– Denne aldersgrensen ble sist ble vurdert i 1979. Mye har forandret seg siden den gang. Mange har opplevd dagens aldersgrense som urettferdig og diskriminerende. Jeg er glad for at det nå er full enighet i komiteen om å heve aldersgrensen, uttaler Borghild Tenden.

– For Venstre har det vært viktig å heve dagens aldersgrense, og samtidig ivareta hensynet til trafikksikkerheten gjennom individuelle vurderinger av den enkelte. Det forslaget som nå foreligger ivaretar dette på en bedre måte, avslutter Tenden.

Komiteens forslag går ut på følgende:

“Den generelle aldersgrensen for kjøreseddel heves fra 70 til 75 år. Etter fylte 70 år må det søkes hvert år dersom man fortsatt ønsker å inneha kjøreseddel. Søknad rettes til politiet. Ved hver søknad må det vedlegges ny helseattest i tråd med helsekravene som stilles for førerkort i klassene D og DE.”

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**