Stemningsrapport i ord og bilder fra Sunvolden

Hedmark Venstre fikk en flott og inspirerende opplevelse under den største venstrelandsmøteforsamlingen i moderne tid.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

lm 2008

Foto: Hege Nilsen

Varaordfører i Buskerud holdt en av velkomsttalene, og sa: La dette bli startskuddet til en tosifret oppslutning i 2009! Det blåser en venstrevind over landet.

Videre understreket leder Lars Sponheim at vi trenger fremtidstro og nye verdier.

Fylkesleder Erik Ringnes holdt et innlegg om det store frafallet i videregående skole under den generelle politiske debatten, og høstet applaus i salen.

lm 2008

Foto: Hege Nilsen

Et av høydepunktene kom under temaet “Det sosiale og liberale kunnskapssamfunnet 2020”. Jan Bjørklund som er leder av folkepartiet Liberalerna og utbildningsminister i Sverige holdt et foredrag om myter rundt kollektivisering, karakterer, spesialundervisning, studiedisiplin og pedagogikk.

Også organisasjonspsykolog og førstelektor ved BI, Per Espen Storknes holdt et nytenkende og fremtidsrettet foredrag om scenarier og nasjonal lykke.

lm 2008

Foto: Hege Nilsen

Og landsmøtet vedtok i år ni politiske uttalelser i god venstre-stil: Norge må bli et lavutslippssamfunn, Venstre prioriterer kunnskapssamfunnet, Nasjonalt løft for en mer moderne jernbane, Bekjempelse av vold og overgrep – Regjeringen må handle nå!, Venstre vil ha utvidet fokus i Russlandspolitikken, Venstre krever en liberal innvandringspolitikk, Trygg, verdig og forutsigbar omsorg, Norge trenger flere småbedrifter og Fri tilgang til plikt- og rettifghetsinformasjon.

Alt i alt et godt årsmøte.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**