AP har mistet folkevettet

Meningsinnlegg fra bystyrerepresentant Terje Cruickshank

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


AP har mistet folkevettet.

Arbeiderpartiet og fremskrittpartiet vil bygge ned Saltstrømmen og hindre allmenntilgangen. FRP har sine standpunkt og det er dette de er gått til valg på, vi er ikke enige, men FRP har et konsekvent og rasjonelt standpunkt. Men stakkars AP, deres venner presser dem til å ta standpunkter hvor folkevettet er lagt på hyllen og refleksjon er et fremmedord.
Under folkemøte fikk lederen av plan, næring og miljø, samt planutvalg komiteen, Sivertsen, spørsmålet om den nylige vedtatte kystverneplanen ikke ville ha betydning for sjøhusene på Knapplund. Hvorpå Sivertsen fremmet at det er et viktig rettsprinsipp i dette land at regler ikke skal ha tilbakevirkende kraft. Men det er jo lov å bruke folkevettet Sivertsen!
Vi trenger ikke voldta våre nærområder, vi trenger ikke nedbygge strandsonen, vi trenger ikke gjøre alt som er lov bare fordi det ikke er nedfelt i et lovverk. Administrasjonen har til oppgave å følge regelverket, politikerens oppgave burde være å følge folkevettet. Bak enhver etisk retningslinje står en moral, denne moralen er det vårt personlige ansvar å ta ansvar for – også når en er politikker.
Arbeiderpartiet har gått mange runder med seg selv i denne saken, og Sivertsen har ifølge seg selv tenkt på den hver dag siden valget, og den nedbyggingen av Knapplund som arbeiderpartiet støtter fremskrittpartiet i er en gjennomtenkt og bevist ønskelig handling.

De eneste som kan stoppe dem er folket — Bodøborgeren må på banen snarlig! Det vi ber om er to år, en halv valgperiode, til ettertanke og helhetlig planlegging. Vi skal ikke hindre utvikling i Saltstraumen for all framtid, men vi ber om to år for å tenke, planlegge og regulere denne naturperlen for folk flest, og folk flest er ikke født ennå….

Støtt aksjonsgruppen for Saltstraumen på opprop.no!

Terje Cruickshank
Bodø Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**