Venstresyn fikk full støtte i fylkestinget

Fylkestinget har hatt behandling av høring til innstilling fra Stjernøy-utvalget — NOU 2008 :”3 Sett under ett – høring”

Venstres fylkestingsrepresentant Marianne Sigurdson Lyngvi mener det er viktig å få frem universitetenes og høyskolenes regionale betydning særlig med vekt på å få til en god balanse i studietilbud og kompetanse i regionen. Etter hennes mening hadde høringsforslaget fra fylkesrådmannen vektlagt dette lite.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Marianne Sigurdson Lyngvi

Foto: Venstre

"Det er viktig at vi snakker tydeligere på Agder. Vest-Agder fylkekommune har nettopp vedtatt en høringsuttalelse. Her er det flere gode punkter blant annet om viktigheten av regional kompetansen og studietilbud. En god ting kan ikke sies for ofte. " sa Marianne Sigurdson Lyngvi (V) og fremmet formulering tilsvarende Vest-Agders forslag til første og siste punkt i høringsuttalelsen.

Nytt punkt 1 :
Aust-Agder fylkeskommune mener strukturen i høyere utdanning er viktig faktor for regional utvikling og disse relasjonene må tillegges vekt i vurderingene for et godt og framtidsrettet system for høyere utdanning.

Nytt punkt 5:
Aust-Agder fylkeskommune er enig i kapittel 16 Universitetenes og høyskolenes regionale rolle at det legges vekt på mandatet om en god regional balanse i studietilbud og kompetanse og at de høyere utdanningsinstitusjonene skal bidra til økonomisk, sosial og kulturell utvikling blant annet gjennom nært samarbeid med lokalt og regionalt arbeids- og samfunnsliv. Det krever at utdanningsinstitusjonene har en aktiv holdning, virksomheter og tiltak for å få dette til. Her er det viktig at det organisatorisk og økonomisk legges til rette for dette. Aust-Agder fylkeskommune støtter forslaget fra UiA om at departementet ser nærmere på finansieringen av institusjonenes medvirkning i regional

Lyngvi fikk enstemmig støtte for sitt forslag i fylkestinget 22. april.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**