BEVISSTHET-OMSORG OG ANSVAR

På Venstres landsmøte benyttet styremedlem i Kristiansand Venstre: Kay C. Jørgensen anledningen til å rette fokus på barna i Miljødebatten.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Kay C Jørgensen

Foto: Dag Vige

Han sa at våre "nye verdensborgere" begynner som 2-3åringer i barnehager, hva de møter her av holdninger og hva de lærer i forhold miljø og natur er utrolig viktig for deres egne holdninger videre i livet. I denne forbindelse ble det spesielt trukket fram organisasjoner som driver med bevisstgjøring og miljøsertifisering av barnehager, for eksempelvis slik som www.gronnhverdag.no. Deres arbeid består av, blant annet å lære barna å kildesortere søppel, vise hensyn til naturen rundt dem, hvordan ting henger sammen i naturens kretsløp og dens sårbarhet. Organisasjonen har en grunnstøtte fra Miljødepartementet, men er avhengig av prosjekter og støtte fra kommunene hvor de er etablert.
Han mener dette ikke bare gjør barna til miljøbeviste ambassadører overfor familie og nær omgangskrets, men også minst like viktig blir barna: beviste, omsorgsfulle og ansvarsfulle for deres omgivelser og medmennesker.
Og peker på at disse barna er vår fremtids nye Innovatører, entreprenører, ingeniører, økonomer og forbrukere m.m. Med dette grunnlaget vil de bli en del av en ny bevegelse i framtida.
Bevegelsen Olav Elvestuen på landsmøte viste til og sa; at Venstre fra å være et parti, kan vokse til å bli også en bevegelse i tiden som kommer.
En bevegelse Kay C. Jørgensen mener bør være av: Bevissthet, Omsorg og Ansvar for både miljøet og medmenneskene rundt oss, ikke bare i lokal men også i global sammenheng.
Han oppfordret alle kommuner og stortings politikere på landsmøte til å støtte slikt arbeid rundt i kommune Norge.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**