Vil ha bedre kollektivtilbud

Det eksisterende kollektivtilbudet fra Jessheim til Eidsvoll, Lillestrøm og Oslo og omvendt er ikke godt nok. Tor Olav Steine tar opp dette i fylkestinget i morgen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


 Tor Olav Steine er fylkestingsrepresentant for Venstre.

Tor Olav Steine er fylkestingsrepresentant for Venstre.

Gjennom underskriftskampanjer i januar 2008 fikk en "Arbeidsgruppe for forbedring av Kollektivtilbudet på Jessheim" i løpet av kort tid samlet inn over 700 underskrifter til støtte for et ønske om forbedring av kollektivtilbudet til og fra Jessheim.

Gruppen ønsker naturlig nok derfor å foreslå forbedringer i rutetilbudet.

Jeg antar at også Fylkesordføreren mener at et godt kollektivtilbud er viktig, og at han er enig i at økt bruk av kollektivtrafikk betyr:

Reduksjon av klimagasser globalt
Reduksjon av giftige gasser og støv lokalt
Reduksjon antall trafikkulykker
Mindre trykk på veinettet til Oslo som er i ferd med å sprenges.

Arbeidsgruppen mener videre at togtilbudet bør endres slik at det blir halvtimes-avganger mellom Jessheim og Oslo, og at lokaltoget kjøres helt fram til Eidsvoll istedet for Dal.

 Akershus Venstre jobber for et bedre kollektivtilbud.

Akershus Venstre jobber for et bedre kollektivtilbud.
Foto: Kristin Over-Rein

For å få til snarlige endringer, mener Arbeidsgruppen at det kan settes inn flere buss-forbindelser på de aktuelle strekningene. Det fremmes derfor konkrete forslag til endringer i buss-tilbudet, som kan leses på siste side i dokument fra Arbeidsgruppen (se vedlegg).

Oslo kommune og Akershus fylkeskommune har etablert kollektivselskapet Ruter. Dette selskapet vil være svært sentralt for å få gjennomført målsetningen om bedret kollektivtilbud gjennom økt frekvens, bedre regularitet, god komfort og lavere pris. Eierne må stille krav til leveransene fra Ruter, og sørge for økonomiske rammebetingelser slik at avtalt kollektivtilbud kan leveres av selskapet. For å sikre god kommunikasjon og gode leveranser, må vi få på plass prosesser, møteplasser og avtaler som er akseptert og forstått av både eierne og kollektivselskapet.

Jeg har med bakgrunn i dette følgende spørsmål til Fylkesordføreren:

1. Kan Fylkesordføreren si seg enig i at et godt kollektivtilbud er viktig?
2. Hva vil Fylkesordføreren gjøre for å sikre at vedlagte forslag gis en god behandling hos Ruter AS, og til at forslaget blir satt ut i livet?
3. Hvordan vil Fylkesordføreren få på plass gode prosesser mellom eierne av Ruter (Oslo kommune og Akershus fylkeskommune) og kollektivselskapet Ruter, slik at vi kan sikre god kommunikasjon mellom eierne og selskapet og et enda bedre kollektivtilbud for våre innbyggere?

Tor Olav Steine, Venstre
Fylkestingsrepresentant

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**