Sandefjord med 4 deltakere på Venstres Landsmøte

På Venstres landsmøte sist helg hadde Vestfold en delegasjon på 8 personer. 2 av disse, Simen Eide og Marianne Reistveit, var fra Sandefjord. I tillegg møtte Anne Marie Horntvedt (fra fylkesgruppa) og Emily Awuor (fra Venstrekvinnelaget) slik at Sandefjords delegasjon besto av rekordstore 4 representanter.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Venstres landsmøtet på Sundvollen sist helg vedtok i alt 9 politiske uttalelser hvor man bl.a. vektlegger større fokus på forebyggende helse, omsorg for de som trenger det mest, kunnskapssamfunnet og lavutslippssamfunnet.

Vestfold Venstres delegasjon til landsmøtet, 2008

Vestfold Venstres delegasjon til landsmøtet, 2008

Vestfold Venstres forslag til jernbaneuttalelse fikk stort gjennomslag på Venstres landsmøte. – Jeg er glad for at vi fikk landsmøtet med på å prioritere dobbeltspor og flere kryssningsspor, sier Marianne Reistveit, leder i Sandefjord Venstre. Dagens jernbane er utdatert og preget av et stort etterslep. Venstre vil møte dette med en offensiv modernisering og utbygging av jernbanen i Norge. Et nasjonalt løft for jernbanen er god klima- og miljøpolitikk i praksis.

Jernbanen er viktig som kollektivt transportmiddel i folkerike områder og som effektiv transportør av gods på lange strekninger. Venstre vil derfor starte med dobbeltsporet jernbane i de folkerike byområdene (Vestfoldbanen), økt kapasitet med flere og lengre krysningsspor på lange strekninger, og sammenkoble traseer i det eksisterende jernbanenettet (Eidangertunnelen og sammenkobling Vestfoldbanen/Sørlandsbanen). Venstre vil ha mer jernbane for pengene og modernisere Jernbaneverket. Investeringer, drift og vedlikehold på jernbanen bør konkurranseutstettes, slik man har gjort med stor suksess innenfor Statens Vegvesen. Regiontoget Skien til Lillehammer dekker 11 av de største byene på Østlandet og vil være en klart prioritert strekning i Venstres politikk.

Venstre vil også bort fra at klimapolitikk blir skremselspropaganda. Det finnes kun gode grunner til å forurense mindre og verne verdier for ettertiden. Norge må vise at det er mulig å ha et høyt velferds- og velstandsnivå, og samtidig gå fra å være et fossilt utslippsamfunn – til et moderne lavutslippssamfunn. Dette innebærer for eksempel at framtidens biler må baseres på lavutslipps- og nullutslippsløsninger og at vi fremdeles skal ha det varmt innendørs, men at bygg må ha et vesentlig lavere energibehov. Vi må erstatte fossil energibruk med fornybar energi og ta i bruk klimateknologi i industrien.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**