— Venstre er det anstendige alternativet

— Høyre blir nødt til å velge side, i god tid før valget.
Det er nyvalgt sentralstyremedlem i Venstre, Helge Solum Larsen, overbevist om. — Hvis Høyre velger Frp, vil velgerne velge Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Helge Solum Larsen

Foto: JAS

— Med Siv Jensen har Frp gått ytterligere til høyre. Ikke minst forslagene og argumentene i forbindelse med innvandring, viser det. Argumentene deres avslører ren og skjær menneskeforakt, mener Solum Larsen som heller ikke får seg til å tro at Høyre vil kunne enes med Frp om klimapolitikken.
— Men om Høyre velger Frp, er det verst for Høyre. Da er jeg overbevist om at velgerne velger Venstre.

Skole
Venstre skal drive valgkampen med utdanning, miljø og de borgerlige friheter som fanesakene.
— Den sosialdemokratiske skolen har ført til kunnskapsmangel og drop-outs, sier Solum Larsen. Venstres resept er først og fremst en formidabel satsing på lærerne. Særlig yrkesfagene i videregående skal styrkes, og også endre innhold, for å sikre at langt flere enn i dag gjennomfører.

Sosialt ansvar

Helge Solum Larsen er blant partiets mest opptatte av Venstre-ideen om borgerlønn.
— Vi må skape et samfunn som ikke klientifiserer, et samfunn med et genuint positivt menneskesyn. Det er det motsatte av Arbeiderpartiets «arbeidslinje», fordi vi i Venstre ikke tror på at noen ønsker å isolere seg, å ikke ville være skapende mennesker.

To på Stortinget
Venstre er i siget. Det ga rekordresultater i en rekke kommuner ved valget for to år siden. Og meningsmålingene så langt viser at de politiske vindene blåser partiet videre opp og fram.
Solum Larsen er overbevist om at det ikke blir nevneverdige politiske klimaendringer før stortingsvalget neste år. Så trygg er han på det, at strategien foran nominasjonsprosessen handler om at Rogaland Venstre skal doble representasjonen fra en til to på Tinget.

Les mer i Stavanger Aftenblad her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**