Leder i Kristiansund Venstre på Venstreskolen i Molde

Helga 4.-6. april var leder i Kristiansund Venstre, Toivo Brennløkken, på skolebenken i Molde.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Venstreskolen er en satsing på grasrota i partiet, og starter med en innføring i partiets historie, ideologi og partiprogram. Kursansvarlig var blant andre Rita Sletner, assisterende generalsekretær i Venstre.

Rita Sletner var statssekretær i Justisdepartementet i Kjell Magne Bondeviks 2. regjering, da Odd Einar Dørum (V) var Justisminister. Hun har en lang politisk erfaring fra alle nivå i politikken. Sletner var også leder i voldtektsutvalet som i januar overrakte sin utgreiing til regjeringa.

– Det er utruleg godt å få en bekreftelse på at en kjenner seg hjemme i partiet sitt, synes fersk Venstre-leder Toivo. En grundig innføring i verdiene og holdningane som ligger til grunn for partipolitikken gjør meg trygg på at jeg er på rett lag.

Ideologi
Kursdeltagerne fikk en grundig innføring i Venstre sin historikk og ideologi av Helge Solum Larsen som er bystyrerepresentant i Stavanger Venstre, og fylkesleder i Rogaland.

– Det gjør godt å være medlem i et parti som har arbeidet så lenge for folkestyre, likestilling og sosialt ansvar. Du merker at partiet har god takhøgde og at det er lov å vere uenige på enkeltsaker samtidig som en kan samle seg om hovedlinjene.

Folkestyret
Det var 30 deltakarar på kurset og 15 lokallag representert. Fylkesledar Trond Hansen Riise (fra Sunndal) pekte på at politikk nettopp skal skapes lokalt, og at det lokale arbeidet er grunnlaget for eit aktivit folkestyre.

– Påfyll av kunnskap samt inspirasjon fra andre lokallag er utrolig viktig for hverdagen som lokalpolitikar. Det er alltid mer å lære. Det er det som gjør politikk så spennede og engasjerande sier fornøyd deltaker Toivo Brennløkken fra Frei og Kristiansund.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**