Spør om SkatteFUNN

SkatteFUNN ble opprettet i 2002 og er blitt den viktigste finansieringsordningen for forskning og utvikling i små og mellomstore bedrifter. Bedrifter som får godkjent SkatteFUNN-prosjekter får opptil 20 % av kostnadene i skattefradrag. I et spørsmål til ordføreren i kommunestyrets møte 16. april spør Venstres Karl Meinert Buchholdt om samarbeidet mellom Levanger kommune og Innovasjon Norge, som forvalter SkatteFUNN i samarbeid med Norges forskningsråd, fungerer tilstrekkelig for å markedsføre ordningen opp mot bedrifter i Levanger kommune.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Næringshagen i Målselv

Foto: Roar Sollied

– Antallet bedrifter som benytter seg av ordningen i Levanger er urovekkende lavt, sier Buchholdt. Han viser til en næringsanalyse som Telemarksforskning har utarbeidet for Innovasjon Norge. Kun 2,4 prosent av bedriftene i Levanger benytter seg av SkatteFUNNordningen, mens det på fylkesbasis i Nord-Trøndelag er 5 prosent. Levanger er tredje sist blant kommunene i Nord-Trøndelag og kommer som 310 kommune på landsbasis, forteller Buchholdt.

Venstre vil at Levanger kommune skal føre en fremtidsrettet og vekstorientert næringspolitikk. — Det innebærer å ha et godt virkemiddelapparat, blant annet ved å legge forholdene til rette for allerede eksisterende bedrifter og tiltrekke nye på områder hvor vi allerede er sterke. Her inngår blant annet at kommunen driver et aktivt informasjonsarbeid om ulike næringsordninger, avslutter Karl Meinert Buchholdt i Levanger Venstre.

Les spørsmålet til ordføreren.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**