Yngst på Venstres Landsmøte

18 år gamle Marte Enerud Risbø fra Eidsvoll Verk skal delta på Venstres landsmøte til helga. Hun er den yngste av delegatene fra Akershus. Plassen fikk hun etter en kampvotering på Akershus Venstres årsmøte. Risbø er fersk i politikken, og har et sterkt internasjonalt engasjement.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Marte Enerud Risbø skal på sitt første landsmøte.

Marte Enerud Risbø skal på sitt første landsmøte.

– Jeg kommer til å ta opp Vest-Sahara problematikken, og vil fremme Unge Venstres politiske uttalelse om at norsk næringsliv må trekke seg ut av Vest Sahara, uttaler hun.

Vil ta opp Vest-Sahara
– Det blir spennende å holde innlegg når jeg vet at det trolig blir minst 300 tilhørere, og mange topp-politikere i salen, uttaler Risbø. – Men jeg har mye jeg vil si. Jeg skal snakke om Vest-Sahara i innlegget mitt, og jeg vil prøve å få med landsmøtet på å ta avstand fra norsk næringslivs tilstedeværelse. Vest-Sahara er et ulovlig okkupert land, og det er galt at norsk nærlingsliv skal være med på å legitimere undertrykkelsen. Det er på tide at denne konflikten blir belyst.

Til daglig går Marte på Eidsvoll Videregående Skole, er aktiv i Venstre og Unge Venstre, og er nylig valgt inn i arbeidsutvalget i Vest-Sahara komiteen. Hun har også vært med Unge Venstre på studietur til Vest-Sahara. – Vest-Sahara er Afrikas siste koloni. Jeg håper at Norge anerkjenner Vest-Sahara som en egen stat slik rundt 70 andre land og den Afrikanske union har gjort, og jeg håper at landsmøtet er enig med meg i dette.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**