Vil ha maksgrense på byggehøyde

Marie Fangel (V) foreslo å innføre en maksimumsgrense på fire etasjer og tilbaketrukket 5. etasje for nye bygg da formannskapet i går behandlet sentrumsplanen. Forslaget ble avvist av flertallet, som ikke ønsket å tallfeste hvilke grenser som skal gjelde for byggehøyde i sentrum.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Marie Fangel

Foto: Øystein Nilsen

– Jeg synes det er veldig merkelig at de ikke ønsket å sette en grense. Tromsø har et veldig lite sentrum, byen har smale gater og det er lav sol. Da må vi ta vare på de kvalitetene vi har, sier Marie Fangel.

Hun er overbevist om at det store flertallet av byens befolkning ikke ønsker nye høyhus i sentrum, noe hun mener flertallet i formannskapet nå åpner for. Marie Fangel ønsket en generell grense, men åpnet for at enkelte spesielle bygg kunne unntas fra regelen.

– Et monumentalbygg som et nordområdemuseum, eller lignende blir noe annet. Men selv dette rådhuset er jo ikke mer enn fem etasjer fra bakkeplan.

Marie Fangel fikk heller ikke flertall for forslaget om å innføre begrensninger på byggehøyden i miljøer med bevaringsverdige hus. Flertallet ønsker en byggehøyde her på to til seks etasjer, mens Fangel ønsket to til fire etasjer.

– Dette betyr at folk kan søke om å bygge i høyden – oppå et bevaringsverdig hus, advarer Fangel.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**