Sprit til ett, kebab til to, øl til tre

Det er resultatet av forslaget som Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet gikk inn for under dagens formannskapsmøte. SV og KrF ønsket å likestille kebaben og ølen med stengetid kl 2 for begge, mens kun Venstre gikk inn for friere åpningstider.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Vin

Foto: Microsoft

Det var de tre største partiene i kommunen som gikk sammen på forhånd og presenterte et omforent forslag til formannskapet. Matserveringen skal stenge én time før skjenkestedene, og alt og alle skal overvåkes i Storgata.

– Dette bærer preg av å være overilte, generelle forslag for å løse et problem som forårsakes av en svært liten gruppe med bråkmakere, sa Skedsmo Venstres leder Boye Bjerkholt i debatten. Han pekte på at de aller fleste går ut på byen for å ha det gøy, og delte utelivsbråket i to kategorier:

– Det er de som drar på byen kun for å lage bråk og skjule seg i mengden. For å ta dem kreves det konkrete og målrettede tiltak, ikke generelle tiltak som straffer alle. Og så er det den andre typen bråk som oppstår i trengselen når alle skal ut av utestedene, inn på kebabsjappene og hjem med taxi samtidig. Løsningen på det problemet er ikke å stramme inn åpningstidene ytterligere, men å løse opp i den andre enden, mener Bjerkholt.

Konsekvensen av flertallets vedtak, dersom det står seg etter endelig behandling i kommunestyret 23. april, er at kebabserveringen stenger én time før ølserveringen. – Dette er å rette baker for smed. Det har vel aldri vært et problem at folk spiser mat, sukker Bjerkholt. – Tvert imot, det er bare bra at folk fyller magen sin med mat før de drar hjem eller til nachspiel etter en kveld på byen.

Venstre fremmet forslag om å ikke innføre kommunale åpningstidsbegrensninger for serveringssteder, og å søke om unntak fra nasjonale åpningstidsbegrensninger for gjennomføring av en forsøksordning med utvidet åpningstid for utesteder. Forslaget fikk kun Venstres stemme.

Se også
Skedsmo-politikere vil overvåke Storgata
Ølkranene kan bli stengt tidligere

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**