Ruter er ikke i mål

Ruter tar opp tråden fra SL, og lanserer rutejusteringer med bredt
smil i avisen, uten at pendlernes utfordringer er løst. Gjennomgående busser fra vest til øst i Akershus kan være en løsning for å få et bedre tilbud fra Oslo vest. Drøbak sentrum trenger også flere busser i rushtiden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Fremdeles er det tydeligvis vanskelig å kjøre Drøbaksbusser gjennom Oslo sentrum. Samtidig har det aldri vært noe problem med busser fra Asker og Bærum gjennom sentrum, ingen har bedt folk fra vestregionen hoppe over på lokalbuss på Skøyen. Kan et nytt trafikkselskap som Ruter skjære igjennom her? Hva med gjennomgående ruter i sentrum – en Drøbak-Rykkin-rute som gikk på ring 1 kunne gitt en voldsom forbedring for Drøbaksfolk uten at Oslo fikk flere busser gjennom sentrum?

Rett skal være rett. En ekstra buss fra Drøbak sentrum 05:42 gir folk i Drøbak nord et anløp av Grande før seks. Det hadde de ikke før. Bortsett fra det tviler jeg på at det er stor etterspørsel etter denne forbedringen i tilbudet. I går var det ståplasser på bussen 07:42 fra sentrum. Det er en 07:28-ekspress som nå er mest påkrevd for å gi et fullverdig tilbud, og hadde vi også fått en 06:28 hadde rushtiden vært svært godt dekket. Nå mangler det så lite, Ruter.

Ruters informasjonssjef Gry Isberg sto alene og smilte i Amtas oppslag. Vi er ganske vant til at hun er fornøyd alene. Hvis Ruter løser pendlernes problem kan det være mange som smiler sammen med deg neste gang, Gry.

Erik Lundeby
Frogn Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**