Politisk styring av arbeidet med delegasjonsreglement

Venstre fikk tilslutning i formannskapet for sitt forlsag om å opprette et ad-hocutvalg for arbeidet med nytt delegasjonsreglement, finansreglement, etisk regelverk og rådmannsinstruks. Dette er en oppfølging av kontrollutvalgets anbefalinger.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Venstre ønsket å sikre at dette viktige arbeidet har en politisk forankring, slik at det ikke framstår som en ren administrativ sak. Det er viktig at politikerne står til ansvar for og har et eierforhold til dette arbeidet. På den måten kan bystyret gjennom sin behandling vise i praksis hva politisk ansvar betyr, blant annet i forhold til Terra-saken.

Venstre hadde i utgangspunktet foreslått at dette utvalget skulle arbeide med tanke på en ferdigstillelse til bystyremøtet den 3. september. Det var imidlertid flertall i formannskapet for at arbeidet med delegasjonsreglementet og finansreglementet ble ferdigstilt til bystyrets møte den 18. juni.

For Venstre var det viktigste at vedtaket sikret at alle partier i bystyret får ta del i arbeidet med disse reglementene, og at man gjennom prosessen får synliggjort det politiske ansvaret. Venstre sluttet seg derfor til ordførerens endringsforslag, slik at et samlet formannskap gikk inn for å opprette utvalget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**