Ønsker ikke utredet kompetanseår

Da formannskapet behandlet tiltaksplan for kompetanseheving i skolen fikk Venstre tilslutning til deler av sitt oversendelsesforslag om å finne modeller for tiltak som gir øket formell kompetanse hos lærerne. Flertallet ønsket imidlertid ikke å få utredet et kompetanseår for lærere.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Et enstemmig formannskap gav sin tilslutning til de to første punktene i Venstres forslag, der det blir bedt om en oversikt over kompetansebehovet ved hver enkelt skole, og der det blir bedt om at det utredes ulike modeller for å sikre økt formell kompetanse hos lærerne.

Et tredje punkt som spesifikt ba om at det i dette arbeidet ble utredet en modell for en forsøksordning med kompetanseår for lærere fikk kun tilslutning fra Arbeiderpartiet og Venstre. flertallet argumenterte med at dette hadde vært en del av Venstres budsjettforslag som tidligere var blitt nedstemt i bystyret.

Fra Venstres side er det beklagelig at flertallet ikke ønsker å få seg forelagt mulighetene ved et kompetanseår, og at de velger dette bort med en mer eller mindre teknisk begrunnelse. Venstre vil fortsette arbeidet for å finne løsninger for en skikkelig satsing på kompetanseheving for lærerne.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**