Formannskapet: Skal drøfte ansettelse av ny rådmann

Formannskapet skal drøfte prosess og framdriftsplan for ansettelse av ny rådmann på møte onsdag 9. april. Av sakspapirene framgår det at man ønsker et bredt sammensatt intervjuutvalg med solid politisk forankring. Arbeidet er planlagt å være sluttført til 1. oktober 2008.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Raadhuset 2

I forslaget til prosess og framdriftsplan legges det opp til at det settes sammen et intervjuutvalg der ordføreren, gruppelederne og lederen av Personalpolitisk utvalg er medlemmer. Også de ansatte skal være representert med to medlemmer i utvalget.

Utvalget må vurdere om det vil være behov for ekstern bistand i prosessen. Det pekes på at det er viktig at det ved innhenting av tilbud om slik bistand er klare kriterier for utvelgelse, slik at det skal være reell konkurranse om et slikt oppdrag.

Videre går det fram av forslaget at det legges opp til en åpen prosess der søkerlista bør behandles etter prinsippet om meroffentlighet. Det vil være uheldig for Haugesund kommune om aktuelle kandidater gis inntrykk av muligheter for konfidensiell behandling utover de føringer som er gitt av Sivilombudsmannen.

Kostnadene ved ansettelsesprosessen er vanskelige å vurdere på det nåværende tidspunkt, men det antydes en total kostnadsramme på omlag 500 000 kroner ved bruk av ekstern bistand. Dette vil bli lagt fram for Bystyret ved behandling av 1. tertialrapport i juni.

Forslaget er i tråd med de prinsipper for denne type saker som Venstre mener må legges til grunn. Ved at alle partier i Bystyret deltar i intervjuutvalget sikres en god politisk forankring. Åpenhet er også en grunnleggende forutsetning for Venstre. Venstre kommer derfor til å støtte forslaget om prosess og framdriftsplan for ansettelse av ny rådmann.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**