Kittelsbuktplaner blir støtta av Venstre i fylkesutvalget

– Det er store dimensjoner her, men samtidig trenger dette områder en estetisk opprydding, og ikke minst får vi en strandpromenade og åpner opp for allmennheten, sa Øystein Haga, Venstre, da fylkesutvalget behandla planene om utbygging av boliger og næringslokaler i Kittelsbukt i Arendal mandag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Kittelsbukt modell

Foto: Arendal Venstre

Godtar utbygging av Kittelsbukt

Et enstemmig fylkesutvalg godtar forslaget til utbygging i Kittelsbukt som Sevan Marine står bak, skriver Agderpostens Tore Ellingsen.

Fylkesrådmannen ønsket at fylkesutvalget fremmet innsigelse mot den delen av planen som omfatter kontorbygningen, som etter hans vurdering blir for dominerende og stenger inne den gamle bebyggelsen og vil virke som et stengsel mot sjøen.

At deler av utbyggingen også blir lagt i sjøen slik at Kittelsbukt ytterligere blir bygget ned og redusert, er ifølge fylkesrådmannen også problematisk, men denne delen av planen er det ikke foreslått innsigelse mot, selv om det heter i saksfremstillingen at “Det bør være et tankekors for Arendal kommune at en ved omsøkte utfylling bidrar til en ytterligere reduksjon av de historiske og miljøskapende kvalitetene som et åpent vannspeil tett inntil bykjernen representer”.

Noe skepsis

Også i fylkesutvalget var noe skepsis, men ikke nok til at noen ønsket å gå inn for innsigelse. Tvert om endte debatten med at samtlige ni representanter valgte å godta planen slik den nå ligger.

Selv den mest restriktive til strandsoneutbygging, SVs Signe Ann Jørgensen, godtok planen.

– Sett fra sjøen er dette en voldsom utbygging, og jeg er i tvil, sa hun i debatten og møtte forståelse fra Øystein Haga (V).

– Det er store dimensjoner her, men samtidig trenger dette områder en estetisk opprydding, og ikke minst får vi en strandpromenade og åpner opp for allmennheten, sa Haga.

Vil bo ved sjøen

– Ønsker vi en utbygging må vi også ofre noe. Det er ikke tungtveiende grunner for å nekte dette, og vi må merke oss at Arendal kommune har godtatt planene slik de ligger nå. Vi må ta følgene av at folk ønsker å bosette seg ved sjøen, sa Harberg om planene, som foruten nytt administrasjonsbygg for hele Sevan Marine, også åpner for leiligheter.

At Arendal på denne måten også får flere arbeidsplasser ved at Sevan Marine samler hele administrasjonen sin i Arendal og flytter arbeidsplasser fra Stavanger, ble også trukket frem i debatten.

Dermed endte hele fylkesutvalget opp med uttalelsen “Fylkesutvalget ser positivt på at Kittelsbukt-området fornyes og videreutvikles som en “ny bydel” i Arendal”.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**