Formannskapet: Enighet om klimasamarbeid

På formannskapsmøtet onsdag tok Venstre opp det kommende klimaplanarbeidet. May Britt Vihovde pekte på behovet for et samarbeid med nabokommunene i denne prosessen. Det var enighet i formannskapet om at det må til et interkommunalt samarbeid bl.a. om renovasjon og kolletivtransport.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Miljø, forurensning

Foto: Luth

Haugesund kommune skal starte sitt arbeid med klimaplan denne våren. Etter planen skulle bystyret ha drøftet dette spørsmålet i mars, men denne drøftingen er utsatt, blant annet på grunn av sykdom i administrasjonen.

Da Venstre tok opp denne saken utenom møtekartet var det enighet i formannskapet om at det vil være naturlig å søke et samarbeid om deler av en klimaplan med nabokommunene. Særlig renovasjon og kollektivtransport er naturlige elementer i et slikt samarbeid.

Venstre mener at det også vil være viktig å få til et samarbeid om arealdisponering, særlig i grenseområdene mellom kommunene. Videre vil det være gunstig å få til et samarbeid om krav vedrørende miljøstandarder ved innkjøp av varer og tjenester.

Haugesund Venstre vil ta initiativ til et felles møte mellom venstrelagene på Haugalandet med tanke på en felles innsats i arbeidet med å utvikle klimaplaner for kommunene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**