Vil satse på Trønderbanen

Verdal Venstre vant frem med sitt syn på at ei satsing på Trønderbanen er viktig i Nasjonal Transportplan 2010 – 2019. Det ser også lysere ut for ei ny bro fra Ness til Haga.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Jernbane

Foto: wika

Under kommunestyret 25.02.08 hadde Venstre representantene flere innlegg som resulterte med at kommunestyret uttalte seg positivt til ei opprustning av Trønderbanen for neste planperiode i Nasjonal Transportplan.

Brita Kleven Thorsvik fremmet følgende forslag, som ble enstemmig vedtatt:
*Det må bygges ny dobbelsporet tunnel gjennom Gevingåsen og Forbordfjellet.
*Trønderbanen må elektrifiseres.
*Det må legges flere dobbeltspor på strekningen.
Disse tiltakene vil både bedre tilbudet til godstransporten og gjøre det mulig å korte ned reisetida for persontrafikken

Det største poenget vedrørende elektrifisering av Trønderbanen er at togene på Trønderbanen må skiftes ut i løpet av 10 år. Dette er en unik mulighet til å ruste opp med elektriske tog på Trønderbanen, understrekte Lars Gunnar Marken under debatten.

Venstre tok også til orde for at ei ny bro fra Haga til Ness skal prioriteres høyere. Engasjementet blandt de som bor i området er enormt, og de har samlet inn over 1000 underskrifter. -Vi håper at broa snart kan bli en realitet, legger Marken til.
Kommunestyret stilte seg bak oversendelsesforslaget som sier at bro må bli høyere prioritert.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**