“Vær utålmodig menneske!”

Ja, vi er utålmodige. Vi vil at noe skal skje nå! Vi ønsker at Verdal kommune skal sette klima og miljø på kartet i langt større grad enn i dag. Ved å arbeide for at kommunen skal sertifiseres som en Miljøkommune vil hele organisasjonen bli mer bevisst på de lokale og globale utfordringene vi står overfor. Overhalla ble fylkets første ISO-sertifiserte miljøkommune før jul. Vi vil jobbe for at Verdal blir den neste, uttaler Brita Kleven Thorsvik og Lars Gunnar Marken fra Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Jorda

Foto: Microsoft

Etter at NorFraKalk fikk etablere seg i kommunen — blir kommunen fylkets klimaversting mht utslipp av CO2. – Kommunen har nå et stort behov for å vise omverdenen at vi er opptatt av klima og miljø og at vi gjør noe aktivt for å redusere skadevirkningene av de nye utslippene.
Aktivitet og utvikling må skje på naturens premisser, til beste for oss som lever nå og for framtidige generasjoner, mener de.

Eller er ikke politikerne opptatt av klimautslipp? Hvorfor ønsker ikke det politiske flertallet en klimaplan så fort som mulig? Hvorfor vil ikke flertallet bidra til at det som er igjen av Fættaskogen forblir et friluftsområde og ikke tas bit for bit til industri? Er ikke flertallet enig i at muligheter for naturopplevelser nær boligen vil kunne bidra både til bolyst og boglede? Og hva med Tromsdalen som friluftsområde? Har naturen bare en verdi som tomteareal eller råvarer for industri? Spørsmålene står i kø, hevder de.

Lars Gunnar Marken uttalte i kommunestyret den 25.02 at det er på tida at innbyggerne får et ærlig svar fra posisjonen om hva de tenker om store og irreversible inngrep i naturen! På Fætten bevarer vi litt skog for at billistene langs E6 ikke skal se industriområdet, på den måten er skogen funksjonell. Er det viktigere, enn at folk skal få gå tur i skogen, og bruke skogen til turområde? Det virker sånn, og det skremmer meg litt, uttalte han.

— Vi i Venstre mener at større fokusering på klima, miljø og muligheter for naturopplevelser er viktige satsingsområder som vil bidra til at kommunen får et positivt omdømme. — Vi må sette Verdal på "Miljøkartet", mener Venstres kommunestyregruppe som nå imøteser kommunens behandling av Venstres forslag om ISO sertifisering av Verdal til Miljøkommune.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**