Etter at NorFraKalk fikk etablere seg i kommunen blir kommunen fylkets klimaversting mht utslipp av CO2. – Kommunen har nå et stort behov for å vise omverdenen at vi er opptatt av klima og miljø og at vi gjør noe aktivt for å redusere skadevirkningene av de nye utslippene.
Aktivitet og utvikling må skje på naturens premisser, til beste for oss som lever nå og for framtidige generasjoner, mener de.
Eller er ikke politikerne opptatt av klimautslipp? Hvorfor ønsker ikke det politiske flertallet en klimaplan så fort som mulig? Hvorfor vil ikke flertallet bidra til at det som er igjen av Fættaskogen forblir et friluftsområde og ikke tas bit for bit til industri? Er ikke flertallet enig i at muligheter for naturopplevelser nær boligen vil kunne bidra både til bolyst og boglede? Og hva med Tromsdalen som friluftsområde? Har naturen bare en verdi som tomteareal eller råvarer for industri? Spørsmålene står i kø, hevder de.
Lars Gunnar Marken uttalte i kommunestyret den 25.02 at det er på tida at innbyggerne får et ærlig svar fra posisjonen om hva de tenker om store og irreversible inngrep i naturen! På Fætten bevarer vi litt skog for at billistene langs E6 ikke skal se industriområdet, på den måten er skogen funksjonell. Er det viktigere, enn at folk skal få gå tur i skogen, og bruke skogen til turområde? Det virker sånn, og det skremmer meg litt, uttalte han.
Vi i Venstre mener at større fokusering på klima, miljø og muligheter for naturopplevelser er viktige satsingsområder som vil bidra til at kommunen får et positivt omdømme. Vi må sette Verdal på "Miljøkartet", mener Venstres kommunestyregruppe som nå imøteser kommunens behandling av Venstres forslag om ISO sertifisering av Verdal til Miljøkommune.