Venstre ønsker en bedre skole

Vestfold Venstres årsmøte hadde lørdag 09.02 besøk av Odd Einar Dørum, som holdt sitt hovedinnlegg omkring temaet “Skolen i 2020”. Møtet var åpent for andre enn årsmøtedeltagerne og var godt besøkt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

 Dørum på Vestfold Venstres årsmøte

Dørum på Vestfold Venstres årsmøte

I sitt innlegg kom Dørum inn på viktigheten av å ha dyktige og motiverte lærere tilstede i skolehverdagen. En lærer som er trygg på sitt fag og seg selv i en lærersituasjon vil svært ofte også virke motiverende på de vedkommende er satt til å undervise.

Dørum kom i sitt innlegg osgå inn på både den finske skolen men også den svneske videreopplæringen i form av “Lärarlyftet”. Det er ikke nok i seg selv å ha en god grunnutdannelse som lærer, men minst like viktig er den kompetansegivende videreutdanningen hos lærerne.

Dørum påpekte at nøkkelen til gode skoler ligger hos hver enkelt lærer, som sammen med en dyktig rektor kan skape grunnlag for en god allmenutdannelse.

Etter hovedinnlegget var det flere kommentarer og spørsmål fra en lydhør forsamling, som alle var opptatt av å skape en god skolehverdag.

Mer om Dørums innlegg kan du bl.a. lese på Østlands-Postens sider på Internett.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**