Vel overstått årsmøte

Akershus Venstres årsmøte for 2008 ble avholdt denne helgen. Det var et engasjerende møte med tett program og mange spennende debatter. Blant innlederne var Ola Elvestuen, leder i Oslo Venstre, og Jonas Vevatne som snakket om klimautfordringen i Akershus.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Akershus Venstre avholdt sitt årsmøte i fylkestingsalen på Galleriet i Oslo. Ca. 100 venstrefolk møtte opp, mange av dem som delegater.

Årsmøtet vedtok fire politiske uttalelser:
Nei til datalagringsdirektivet!
Klimapolitikk må på skinner!
Kunnskap og kompetanse må styrkes kontinuerlig
Nasjonal Transportplan, Miljøforlik og Oslopakke 3

 Audun Vindøy: Hva har regjeringen gjort for meg?

Audun Vindøy: Hva har regjeringen gjort for meg?

Debatt
Debatten på årsmøtet berørte mange områder. Samferdsel utpekte seg som et tema mange ytret seg om fra talerstolen. Ingvild T. Vevatne tok opp kortreist næringsliv: – Vi kan redusere antall pendlere hvis flere får muligheten til å jobbe hjemmefra. Audun Vindøy brukte sin taletid på å spørre; – Hva har regjeringen gjort for meg? De har fjerne insentiver for personlig sparing, kuttet i undervisning, hevet skattene. Satsene for lån og stipend har stått stille lenge. Regjering jobber for noen, men ikke for meg, uttalte Vindøy.

 Ola Elvestuen, leder i Oslo Venstre og nestlederkandidat i Venstre.

Ola Elvestuen, leder i Oslo Venstre og nestlederkandidat i Venstre.

Innledere
Ola Elvestuen innledet om samarbeid på tvers av fylkesgrensene. Han oppfordrert til samarbeid mellom Oslo og Akershus, og pekte på felles utfordringer som Maløykalven, t-baneforlengelse inn i Akershus og viktigheten av å få på plass et dobbeltspor mellom Oslo og Ski.

– Venstre er tilbake, uttalte Borghild Tenden i sin tale til årsmøtet. Vi har kommet et godt stykke på vei når det gjelder å gjenreise Venstre. – Fremgang avler fremgang, og det er liten tvil om at økt oppslutning fører til økt interesse. Vi slipper f. eks mye lettere til i media nå enn hva tilfellet var bare for 2-3 år siden.

Jonas Vevatne fra Akershus Energi snakket om klimautfordringen verden står overfor. – Vi er helt nødt til å ta noen store grep for å kutte CO2 utslippene. Den rike delen av verden står for den største delen av disse utslippene, og må kutte sine utslipp med 82% hvis vi skal ned på et utslippsnivå på to tonn per innbygger.

Valg av nytt styre
Årsmøtet valgte blant annet ny leder, nytt styre, og utsendinger til Venstres landsmøte. Akershus Venstres nye leder er Inger Johanne Bjørnstad fra Oppegård.

Leder: Inger Johanne Bjørnstad
Politisk nestleder: Borghild Tenden
Organisatorisk nestleder: Thor W. Togstad
Styremedlem: Jørn Arnesen
Styremedlem: Boye Bjerkholt

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**