Sats på lyntog – stopp utbygging av Flesland!

For å minske utslippet av CO2 vil Hordaland Venstre ha fortgang i opprusting av jernbanen, framfor ny rullebane på Flesland.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


I fremtiden kan ikke gods- og persontransport være basert på fly. Venstre ønsker en storsatsing på jernbane, både i form av opprustning av Bergensbanen og etablering av en lyntog-trasé. Ved å ta disse byggeoppgavene parallelt får vi en betydelig avlastning på flytrafikk og bilbruk, ved at både gods og passasjerer kan fraktes i en slik hastighet at de fleste ser seg tjent med å bruke skinnegående trafikk.

Manglende kapasitet for godstransport på jernbane møtes med utsetting av utbygging av blant annet dobbeltspor. Et Vestland, som står for store deler av verdiskapinga i fastlands-Norge, mangler fortsatt et tjenlig veinett for næringsliv og lokalbefolkning. Svaret på denne utfordringa blir, slik utkast til NTP legger opp til, at vedtatte utbygginger utsettes på ubestemt tid.

Hordaland Venstre vil arbeide aktivt for at Bergensbanens opprustning mellom Voss og Bergen med bygging av dobbeltspor Bergen Sentrum Arna, og ved bygging av utvidete kryssingsspor blir prioritert samtidig som en høyhastighetsbane blir realisert.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**