Hans Antonsen ny fylkesleder i Venstre

Grimstadordfører Hans Antonsen er valgt til ny fylkesleder i Aust-Agder Venstre etter Line Øvernes Mørch, Tvedestrand. Antonsen tar over et fylkesparti i sterk framgang. Venstre har dobla antallet fylkestingsrepresentanter, fått solide kommunestyregrupper med varaordførere i Risør og Lillesand, formannskapsmedlemmer i Tvedestrand, Arendal, Gjerstad, Iveland og Bykle.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Fylkesstyret 2

Foto: Jan Kløvstad

På bildet ser vi styremedlem og Unge Venstreleder Olaf Engestøl, Iveland, styremedlem Anne Midtlien, Grimstad, fylkesleder Hans Antonsen, Grimstad, kasserer Odd Austarheim, Arendal, styremedlem Eva Winge Hæstad, Lillesand og fylkessekretær Andreas Koch, Arendal.

Det aller beste valget var i Grimstad, der Venstre fikk ordfører og 16% av stemmene. Etter kommunevalget har framgangen fortsatt. Det var en optimistisk Hans Antonsen som takka årsmøtet for tilliten og starta arbeidet med å legge strategien framfor kommende valg, med miljø, skole og sosialt ansvar som fanesakene i hardt, seriøst og ansvarlig arbeid i kommunestyrer og fylkesting framover.

Hans Antonsen var også leder av redaksjonsnemnda på fylkesårsmøtet. Venstreårsmøtet vedtok en strategi for samling om sikker og miljøvennlig transport på Sørlandet, sa nei til offentlig finansiering av flyplass på Gullknapp, nei til oljeleiting utenfor Sørlandskysten, og vedtok en offensiv uttalelse om styrking av lærerne og dannelsen i skolen.

Hans Antonsen fikk med seg varaordfører Jan Einar Henriksen, Risør som nestleder, Eva Winge Hæstad, Lillesand, Anne Midtlien, Grimstad, Odd Austarheim, Arendal og Unge Venstrelederen Olaf Engestøl fra Iveland i det nye fylkesstyret.


Årsmøtet vedtok flere politiske uttalelser. Disse ligger tilgjengelige og til fri bruk på www.venstre.no/austagder

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**