Tror Lars blir statsminster

Valget om halvannet år vil stå mellom en mindretallsregjering ledet av Jens Stolotenberg eller Lars Sponheim. Det tror stortingsrepresentant Andre N. Skjelstad

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

André N. Skjelstad

Foto: Rune Kongsro

I årevis har et stort antall velgere ført opp Venstre som sitt andrevalg når meningsmålingerne har spurt hvilke partier som folk vil stemme på. Nå viser målingene at stadig flere er i ferd med å få andrevalget som førstevalg.

Regjeringsskifte
Dagens regjering overlever ikke neste valg, sier Skjelstad. Han tror ikke dagens regjeringspartier får flertall på Stortinget. Og dernest er han rimelig sikker på at alle tre partier har fått nok av hverandre når neste valg er tilbakelagt. Slitasjen blir rett og slett for stor, mener Skjelstad.

Utelukker FRP
I likhet med partilederen utelukker også Skjelstad enhver mulighet for et regjeringssamarbeid med FRP. – Avstanden er rett og slett for stor. Dette gjelder bistandspolitikken, finanspolitikken, integreringspolitikken og distriktspolitikken. Vi kan selvfølgelig ha et godt sak til sak samarbeid i Stortinget, men å forene Venstre og Frp i regjering lar seg rett og slett ikke gjøre, sier Skjelstad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**