Gunnar Kvassheim og alternative energikilder

Gunnar Kvassheim, leder i Stortingets energi- og miljøkomité, ankom Kongsvinger for å formidle sitt budskap om alternativ energibruk, – produksjon og miljøarbeid.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Det møtte flere Venstre-folk fra Kongsvinger og omegn som ønsket å høre Kvassheim sitt budskap om fremtidige energiløsninger for Norge, og i verden.
Flere kommunale ledere og rådgivere var tilstede under møtet, og fikk med seg noen kloke tanker videre til den sentrumsplan som Kongsvinger nå arbeider med, og som skal fullføres innen kort

Budskapet var i god Venstreånd å handle lokalt, men tenke globalt !
I tillegg var det viktig å påpeke det faktiske ansvar Norge som velferdsnasjon, og som et av verdens rikeste land har for å gå foran i kampen for det globale miljøarbeidet !

Norge har 60 % av vannenergien i Europa, vi har 40 % av gassproduksjonen og 2 % av befolkningen. Dette betyr at vi også bør klare å være mer energiøkonomiske, samt at strømproduksjonen i større grad bør komme fra andre kilder som kan selges videre ut av landet.

Venstre har sammen med Høyre og Krf i Stortinget fått regjeringen til å gå med på en klart bedre handlingsplan for miljø, enn hva regjeringspartiene klarte på egen hånd.
Det er besynderlig at Høyre som parti, klarer å gå lengre i sine ønsker og sitt arbeid for miljø, enn hva SV i regjering klarer å vise.

Ola Rostad fra Grue Venstre fikk også forklart hvor langt fremme Solør bioenergi er i sitt arbeid med fjernvarmeanlegg, og at produksjon der nå ligger på 1 TWh.

Lokalavisen Glåmdalen var tilstede under møtet, og lager egen reportasje i avisen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**