Tror på regjeringsskifte

Gunnar Kvassheim gjestet årsmøtet i Oppland Venstre, og tok til orde for et regjeringsskifte. – Jeg tror ikke at dagens regjering klarer å få støtte i et flertall av befolkningen ved neste valg. Det er sannsynlig at vi får en mindretallsregjering, uttaler Kvassheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


 Gunnar Kvassheim, leder av Stortingets energi- og miljøkomite.

Gunnar Kvassheim, leder av Stortingets energi- og miljøkomite.
Foto: Rune Kongsro

Utelukker regjering med FrP
Kvassheim mener at en borgerlig regjering med Venstre og FrP er uaktuelt. – Til det står vi rett og slett for langt fra hverandre, uttalte Kvassheim til Oppland Venstres årsmøte. – Det er ingen ting i det politiske håndtverket som tyder på at dagens regjering kommer til å fortsette. SV og SP er på mange måter ytterpunkter i norsk politikk. Det er dessuten helt nødvendig med et regjeringsskifte for å få på plass en bedre miljøpolitikk.

Bedre miljøpolitikk med Venstre
– I klimaforliket klarte vi å flytte regjeringen i en mer miljøvennlig rettning. Vi tok utgangspunkt i lavutslippsutvalgets rapport for å se på hvilke tiltak som må til for å gjøre Norge til et lavutslippssamfunn. Vi har verktøyene vi trenger. Problemet er at dagens regjering ikke har viljen til å satse. Det har Venstre.

Tror på vekst for Venstre
– Venstre har gått markant fram i Oppland. Ved fylkestingsvalget i 2007 gikk Venstre fram fra 2,1% til 5%. Jeg tror at denne veksten vil fortsette fordi velgerne etterspør Venstres moderne, miljøvennlige og framtidsopptimistiske politikk, avsluttet Kvassheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**