Helsestasjon for eldre

Uttalelse fra årsmøtet i Verdal Venstre, 07.02.08

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Eldre, gamle

Foto: Microsoft

I dag er det ca. 1000 eldre i aldersgruppen fra 67 — 79 år i Verdal kommune. Fram til 2020 viser prognosen en fordobling, dvs. en økning på 1000 personer. Denne økningen starter i 2010, samtidig som vi er i ferd med å avslutte en storstilt skoleutbygging som medfører en kraftig økning av kommunens utgifter til renter og avdrag på lån.

For å møte økt behov for omsorgstjenester blant de eldre, mener Verdal Venstre at vi allerede nå må drøfte hvilke forebyggende tiltak som vil kunne redusere behovet for hjelp fra det offentlige.

Mange kommuner har innført Helsestasjon for eldre med godt resultat. Gjennom et slikt tiltak vil alle eldre, når de når en bestemt alder, kunne få tilbud om en samtale hvor livssituasjonen, både fysisk, psykisk og praktisk kartlegges. Forebyggende tiltak kan da settes inn tidlig, i stedet for reparerende tiltak senere – som ofte er langt dyrere.

I forbindelse med gjennomgang av kommunens organisasjon vil årsmøtet i Verdal Venstre be om at kommunen utreder om det skal etableres Helsestasjon for eldre i Verdal kommunen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**