Vi må selv være den forandringen vi ønsker å se i verden

I Alstahaug kommune er alle kommunestyremedlemmer og medlemmer i planutvalget blitt invitert til folkevalgtopplæring den 11. og 12. februar. Begivenheten er lagt til Vega Havhotell. Vi blir skysset til Vega i innleid båt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Mandag den 28.januar gikk startskuddet for en omstillingsprosess i Alstahaug kommune. Over en periode på tre år må kommunen ta ned driftsutgiftene på rundt 20 millioner. Hva som blir resultatet av denne prosessen vet vi ikke enda, men vi vet at det å spare 20 millioner kroner ikke blir lett når kommunen fra før av har en ganske så bunnskrapt kommunekasse.

Sammen med invitasjonen til folkevalgtopplæringen fulgte det med et arbeidshefte. I dette arbeidsheftet sto det et sitat fra Mahatma Gandhi som lyder som følger: “Vi må selv være den forandringen vi ønsker å se i verden”. Med andre ord. Som folkevalgt må vi selv være den forandringen vi ønsker å se i kommunen. Ønsker vi politikerne å redusere driftsutgiftene i Alstahaug kommune, må vi selv prøve å redusere driftsutgiftene og gå foran med et godt eksempel. Å legge folkevalgtopplæringen til Vega Havhotell er ikke å gå foran med et godt eksempel, eller å mane til nøkternhet.

Hanne Nora Nilssen
Kommunestyrerepresentant for Alstahaug Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**