Politifolk, ikke politihøgskole

I august krevde tidligere justisminister Odd-Einar Dørum (V) 3000 nye stillinger i politiet innen ti år. 750 av disse er øremerket Oslo. Det sier seg selv at en slik massiv satsing betyr økt trygghet for folk i Groruddalen. Da er det feil fokus å kjempe for å få politihøgskolen hit, skriver Linn Beate Kaald Thoresen i Aftenposten 6. februar.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Linn Beate Kaald Thoresen

Foto: Reidar Lerdal

Politihøgskolen signaliserer selv, i følge NRK, at den ønsker en sentral beliggenhet, blant annet for å ha nærhet til justisfaglige miljøer. En ny politihøgskole har også behov for store arealer, men det er ikke nødvendigvis slik at å lokalisere politihøgskolen ved Grorud stasjon er den beste veien å gå.
Heller ikke for en utvikling av dalbunnen i Groruddalen, slik Aud Kvalbein skisserer i Aftenposten 23. januar. Venstre mener det bør bygges boliger i dette området, nederst på Grorud mot Alnabru. Man får ikke enklest mer politi til Groruddalen, eller et bedre politi, gjennom å gå omveien via plassering av politihøgskolen.
Flere og flinkere politifolk til Groruddalen får man ved å satse på politiet i Oslo. Dette vil Venstre gjøre gjennom flere elevplasser på politihøgskolen, mer lønn og bedre videreutdanning for utetjenesten, styrket fokus på etterforskning og ledelse og flere sivile stillinger i etaten. Riktig adresse for å gi trygghet til Groruddalen er med andre ord den rødgrønne regjeringens justispolitiske prioriteringer, skriver Kaald Thoresen i Aftenposten.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**